Matematik

Isolering af Q

13. januar 2019 af Alihandro777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Jeg er stødt ind i et mindre problem angående isolering. 
Jeg har min MC funktion der hedder: MC= 2,5Q+50

Her forstår jeg at jeg skal dividere med 2,5, således at Q kan stå alene. 
Men i den vejledende løsning er svaret således.
MC= 2,5Q+50
Q = 2,5 / 1MC + 50/2,5
Q = 0,4MC - 20. (dette er for enkelte virksomheds udbud).

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan det kan blive til 0,4MC og hvorfor det bliver til et minus 20.
Nogen der kan forklare mig hvad der sker? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} MC &= 2.5Q+50 \\ MC-50 &= 2.5Q \\ \frac{MC-50}{2.5} &= Q \\ Q &= \frac{1\cdot MC}{2.5}-\frac{50}{2.5} \\ Q &= 0.4MC-20 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Isolering af Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.