Matematik

Funktion og definitionsmængden

13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp. Hvordan løser jeg nedenstående opgave?

Betragt funktionen:

f (x) = x2 + 4 / 5x - 1

Beregn værdierne for f (1) og 5 * f (-1)

Angiv definitionsmængden til f (x)

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af oppenede

Vær lige med på at du har skrevet
f(x)=x^2 + \frac{4}{5}x - 1

Angående første del, se:
https://www.youtube.com/watch?v=E9YEUQR9NAU

Plus og minus har lavere prioritet end gange og division, så parenteser er nødvendige:  (x2 + 4) / (5x - 1)


Svar #2
13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Jeg mener det her:


Svar #3
13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

f(x)= x^2 + 4 / 5x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af peter lind

Det skal skrives f(x) = (x2 -4)/(5x-1)

Du sætter 1 henholdsvis -1 ind på x plads og foretager udregningerne

nævneren må ikke være 0


Svar #5
13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Så når jeg skal beregne værdierne skal jeg skrive det i parentes?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2019 af peter lind

Enten det eller bruge en brøkstreg


Svar #8
13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Ok... jeg prøver mig frem. 


Svar #9
13. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Ok, jeg bruger bare brøkstreg. Skal jeg derefter indsætte -1 på x's plads? Så det er sådan her:

f (x) = x - 12 + 4 / 5 + 1 - 1

og derefter udregne det? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2019 af peter lind

Du bruger divisionstegn ikke brøkstreg

Det skal være f(-1) = (( -1)2-4)(5*(-1)-1)


Skriv et svar til: Funktion og definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.