Matematik

Reducer brøk

14. januar 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at reducere denne brøk? Jeg er helt lost :(

1/2a + (a^2-b)/ab + (1-2a)/2b


Svar #1
14. januar 2019 af Ziinn (Slettet)

#0

Er der nogle der kan hjælpe med at reducere denne brøk? Jeg er helt lost :(

1/2a + (a^2-b)/ab + (1-2a)/2b

Facit skal blive a-b/2ab, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan det er blevet det. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2019 af PeterValberg

Er det sådan, opgaven ser ud?

\frac{1}{2}\cdot a+\frac{a^2-b}{ab}+\frac{1-2a}{2b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2019 af PeterValberg

Eller er det således?

\frac{1}{2a}+\frac{a^2-b}{ab}+\frac{1-2a}{2b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2019 af PeterValberg

det er sikkert den sidste, da facit passer :-)

\frac{1}{2a}+\frac{a^2-b}{ab}+\frac{1-2a}{2b}=

\frac{b}{2ab}+\frac{2a^2-2b}{2ab}+\frac{a-2a^2}{2ab}=

\frac{b+2a^2-2b+a-2a^2}{2ab}=  \frac{a-b}{2ab}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. januar 2019 af Ziinn (Slettet)

#4

det er sikkert den sidste, da facit passer :-)

\frac{1}{2a}+\frac{a^2-b}{ab}+\frac{1-2a}{2b}=

\frac{b}{2ab}+\frac{2a^2-2b}{2ab}+\frac{a-2a^2}{2ab}=

\frac{b+2a^2-2b+a-2a^2}{2ab}=  \frac{a-b}{2ab}

Mange tak!

Vil du prøve at forklare mig hvad du har gjort? Evt. hvad jeg mangler at læse op på for at kunne løse lignende til en anden gang? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2019 af PeterValberg

Jeg har forlænget de tre brøker for at få en fællesnævner (2ab), trukket på fælles brøkstreg og reduceret tælleren :-)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
14. januar 2019 af Ziinn (Slettet)

#6 Jeg har forlænget de tre brøker for at få en fællesnævner (2ab), trukket på fælles brøkstreg og reduceret tælleren :-)

Tak! :-)


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.