Matematik

Er det korrekt

15. januar 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det korrekt ?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2019 af peter lind

Nej og det er kun og der bedes kun om en patiel løsning

Hvad har du lavet ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2019 af AMelev

Løsningen skal være af formen y = a·x2 + b·x + c
1) Bestem dy/dx = y' og indsæt både den og y i differentialligningen og reducer højresiden.

2) Når to polynomier skal være ens, skal de stemme overens mht. koefficienterne til x2, x samt  konstantled.
Det giver dig 3 ligninger, hvorudfra du kan bestemme a, b og c.

Skriv igen, når du har lavet 1), hvis du ikke selv kan fikse 2).


Svar #3
15. januar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

#2

Løsningen skal være af formen y = a·x2 + b·x + c
1) Bestem dy/dx = y' og indsæt både den og y i differentialligningen og reducer højresiden.

2) Når to polynomier skal være ens, skal de stemme overens mht. koefficienterne til x2, x samt  konstantled.
Det giver dig 3 ligninger, hvorudfra du kan bestemme a, b og c.

Skriv igen, når du har lavet 1), hvis du ikke selv kan fikse 2).

Tak for din forklaring. Forstår bedre nu :)


Skriv et svar til: Er det korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.