Matematik

Hos Bageriet får man et stempel i et 'brødkort', hver gang man køber et brød. Når man har 6 stempler får man det 7. brød gratis.

15. januar 2019 af Sheroo2000 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan en søde sjæle hjælpe mig med, at løse opgaven? 

Opgave

Hos Bageriet får man et stempel i et 'brødkort', hver gang man køber et brød. Når man har 6 stempler får man det 7. brød gratis.

a.Hvor mange procent kan man spare ved at bruge brødkortet?
b.Hvor meget skal bageren sælge et brød for, hvis han gerne vil have en indtægt på 24 kr. pr. brød?

løsning

a.

6 / 7 = 0,857 = 0,86%

b.

24 * 1 = 24 kr

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

a) 7 brød = 100%. dvs at et brød udgør 100%/7 = 14,29% - Altså sparer man 14,29% ved at bruge brødkortet.

b) Bageren vil gerne have en indtægt på 24 kr pr. brød. Dvs han gerne vil have en samlet indtægt på 7 brød på 24 • 7 = 168 kr når han sælger de 7 brød. Da det 7 brøs er gratis, skal han altså have denne indtægt på kun 6 brød.. Dermed skal hvert brød koste 168 / 6 = 28 kr.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
16. januar 2019 af Sheroo2000 (Slettet)

1000 tak !!!! :)


Skriv et svar til: Hos Bageriet får man et stempel i et 'brødkort', hver gang man køber et brød. Når man har 6 stempler får man det 7. brød gratis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.