Kemi

Iodtal for fedtstof (Kemi B/A)

18. januar 2019 af idamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe med disse opgaver?

1) Forskellen mellem de to forbrug af N2S2O3 er udtryk for fedtstoffets forbrug af Br2 (forklar) Beregn stofmængden af N2S2O3, som svarer til forskellen

2) Hvilken stofmængde I2 svarer til denne mængde Na2S2O3? Hvilken stofmængde Br2 svarer til denne mængde N2S2O3

3) Hermed kendes fedtstoffets forbrug af Br2. Inddrag M(fedtstof)og beregn stofmængden af fedtstof anvendt i øvelsen. Beregn det gennemsnitlige antal dobbeltbindinger i et fedtmolekyle

Vores resultater:

masse af fedtstof: 0,97 (olivenolie)

v1 (titrering): 60mL

v2 (titrering): 7mL

Molarmasse af fedtstof: 775g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af mathon

Forskellen mellem de to forbrug af N2S2O3 er udtryk for fedtstoffets forbrug af Br2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2019 af mathon

Der udføres to forsøgsrækker:
                                                      En forsøgsrække med fedtstof

                                                      Den samme forsøgsrække uden fedtstof   (blindforsøg)  
Forskellen i forbrug af    
\small Na_2SO_3 giver anledning
til beregning af JT (iodtallet):
                                                      \small \small JT=\frac{\textup{forbrug af }Na_2SO_3\textup{ (blindfors\o g-hovedfors\o g)}\cdot 1.269}{100\textup{ g fedt}}                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2019 af mathon

detaljer:
                       \small \begin{array}{llllll} \textup{1.trin}&\textup{der tils\ae ttes en bestemt}\\ &\textup{m\ae ngde ICl} \\ \textup{2.trin}&\textup{ikke forbrugt ICl bestemmes:}&ICl\; +\; KI\; &\longrightarrow &I_2\; +\: KCl\\\\ \textup{3.trin}&\textup{der tils\ae ttes stivelse}\\ &\textup{hvorefter der titreres}\\ &\textup{med }Na_2SO_3\textup{:}&2\, Na_2SO_3\; +\; I_2&\longrightarrow &Na_2S_4O_6\; +\; 2\, NaI \end{array}

                       \small \textbf{Forbruget af 2 mol thiosulfit \ae kvivalerer 1 mol iod.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2019 af mathon

Faktor 1.269 relaterer til iods molmasse 126.9 g/mol = 0.5 mol I2.
Da JZ relaterer til 100 g fedtstof indgår 1.296 i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2019 af mathon

     \small JZ \rightarrow JT


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2019 af mathon

Jeg har brugt \small \textup{JT} frem for \small \textup{IT}, som skaber andre associationer.


Skriv et svar til: Iodtal for fedtstof (Kemi B/A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.