Matematik

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f

18. januar 2019 af ichiru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har fået givet denne opgave, som jeg ikk har prøvet før og min lærer vil ikke hjælpe med at forklare det. Nogen der kan forklare mig den?

En funktion f er bestemt ved f(x)=6x^(2)-2x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af mathon

                   \small f(x)=6x^2-2x

                   \small F(x)=2x^3-x^2+k
til bestemmelse af k:

                   \small F(1)=2\cdot 1^3-1^2+k=10

                                 \small k=9
dvs
                   \small F(x)=2x^3-x^2+9


Svar #2
18. januar 2019 af ichiru (Slettet)

forstår vitterligt ikke hvordan du for 9, har fundet frem til samme F(x) funktion, men for k til 2. Kan du forklare mig dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2019 af mathon

                   \small F(1)=2\cdot 1^3-1^2+k=10

                                  \small 2\cdot 1-1+k=10

                                  \small 2-1+k=10

                                  \small 1+k=10

                                  \small k=10-1

                                  \small k=9


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2019 af ringstedLC

Husk hierakiet; potenser før multiplikation fordi:

\begin{align*} 2\cdot 1^3 = 2\cdot 1\cdot 1\cdot 1&=2 \\ \left ( 2\cdot 1 \right )^3=2^3&=8 \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for den stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.