Matematik

Har brug for noget hjælp, tak

18. januar 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Har lidt svært ved at skulle løse de her ogaver, har prøvet, men ved ikke hvordan jeg skal stille det op.

I 1990 havde Andersen og Bertelsen begge en måndesløn på 18000 kr. Andersen fik en aftale om, at han hvert år skulle stige med 650 kr. om måneden. Bertelsen skulle hvert år habde øget månedslønnen med 3%.

-Opstil forskrifter, angiver de tos månedsløn y kr. efter x år.

-Hvornår overhaler Bertelsens månedsløn Andersens?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af peter lind

Andersen: y = 18000 kr + x*650 kr

Bertelsen; y = 18000(1+0,03)x


Svar #2
18. januar 2019 af Danmark2018

Tusind tak


Svar #3
18. januar 2019 af Danmark2018

Ved du så hvornår der bliver overhalet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2019 af peter lind

 Løs ligningen 18000 kr + x*650 = 18000(1+0,03)x

Brug et CAS værktøj til det


Svar #5
18. januar 2019 af Danmark2018

Kan det så passe at det giver 219,122? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2019 af peter lind

Jeg har ikke regnet på det; men det lyder komplet usandsynlig. Prøv at regn det ud for flere x værdier. Det gør du nemmest i et regneark


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2019 af SuneChr

# 0
13 < x < 14
Da x skal være et helt tal, hvilken af de to værdier vil da være resultatet, - og hvorfor?


Skriv et svar til: Har brug for noget hjælp, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.