Matematik

Eksponentielle funktioner

25. januar 2019 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave? 

Lad y = 23*0,84^x 

Hvor meget skal x øges med, for at y reduceres med 75%? 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vi skal bestemme det tal a som lagt til x reducerer funktionsværdien til 25%.

23*0,84x+a = 0,25*23*0,84x  <=>

23*0,84a*0,84x = 0,25*23*0,84x  <=>

0,84a = 0,25  <=>

a = log(0,25)/log(0,84)  <=>

a = 7,95

x skal altså øges med 7,95.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af AMelev

Generelt for y = b·ax: Når x øges med Δx, fremskrives  y med faktoren aΔx.

Når y mindskes med 75% fremskrives den med 1-75% = 0.25, så aΔx = 0.25 (som #1 kommer frem til).


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.