Matematik

Lidt om Hilbet rum, normalisering, orthonormal

25. januar 2019 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Til a), ved jeg, at

\overline{f_0(x)}f_1(x)=(1-i)e^{-i\pi x}e^{2i\pi x}=(1-i)e^{i\pi x}

og integralet af exp(iπx) mht. x fra -1 til 1 er 0, så <f0,f1> = 0, dvs. f0 og f1 er ortogonale i L2. Hvad gør jeg resten af a)?`Kan nogle forklare hvad jeg gør i b)?

Vedhæftet fil: p3s1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2019 af peter lind

Beregn  ∫01|Φi|2dx for i 0 eller 1

Beregn  ∫-11x|Φi|2dx for i 0 eller 1


Svar #3
25. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#2

Drejer det sig om opgave b)? Hvordan er det lige jeg finder Φ0 og Φ1 i a)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2019 af peter lind

Ja det drejer sig om b

Φi = fi/kvrod(∫|fi|2dx)


Svar #5
26. januar 2019 af YesMe (Slettet)

Kan du bekræfte, at vi får ||f0|| = 2 og ||f1|| = √2, så Φ0 = f0/2 og Φ1 = f1/√2?

Ang. #2, er den første linje fortolket af "the probability to find the particle to the right of the origin", og den anden af "the expectation value of a position measurement"?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2019 af peter lind

Du har misforstået det. Du skal bestemme konstanten så   ∫-11i|2dx = 1


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. januar 2019 af peter lind

ang #2  Ja


Svar #8
26. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#6

Jeg vil vise dig hvad jeg gjorde, vi tager først Φ0. Da f0(x) = (1 + i)exp(iπx), får man |f0(x)| = √2, så |f0(x)|2 = 2. Derfor er -11|f0(x)|2 dx = 4, så Φ0 = f0/√4 = f0/2. Er det stadig forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2019 af peter lind

Undskyld Jeg har byttet om på f1 og f2


Svar #10
26. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#9

Det gør ikke noget. Så, de resultater må være rigtige? Kan du hjælpe med de andre følgende opgaver?

I c), bestemmer jeg vel, at -11|Ψ(x)|2 dx, og så konkludere, at den er lig med 1, hvis |α|2 + |β|2 = 1. Men jeg har ret svært ved at bestemme modulus af Ψ(x), dvs. |Ψ(x)|. Her er Ψ(x) = (α/2) f0(x) + (β/√2) f1(x), hvis jeg beregnede Φi rigtigt.

p3s1b.png

Vedhæftet fil:p3s1b.png

Brugbart svar (1)

Svar #11
26. januar 2019 af peter lind

Det behøver du ikke. Du skal bare benytte at de er ortogonale

-11|aΦ0 + bΦ1|2dx = |-11|a|20|2 + aCbΦ01 + CabCΦ0Φ1 + |b|21|2 dx = ∫-11|a|20|2 + |b|21|2 dx = |a|2+|b|2 = 1

Jeg har indført C som betyder at den næste faktor er den komplex konjugerede

Efter det første lighedstegn. De to midterste bliver 0 da Φ'erne er ortogonale


Svar #12
27. januar 2019 af YesMe (Slettet)

Ahh, tænkte ikke over, at man skulle bruge |z|2 = zCz, hvor C er den som du beskrev. Tak.

Så i d), skal jeg finde en funktion f, der afhænger af α og β, sådan at 01|f(x)|2 dx = ψ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. januar 2019 af peter lind

Du skal finde α og β således at ∫01|ψ|2dx er så stor som mulig


Svar #14
27. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#13

Er det ikke først i e)? Jeg prøver at forstå d)'s problem.


Brugbart svar (1)

Svar #15
27. januar 2019 af peter lind

Undskyld ja

d) nej det skal du ikke du skal fare finde α og β udtrykt på den måde, der står i opgaven. så er ψ = αΦ0 + βΦ1


Svar #16
27. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#15

Ah okay, så jeg skal regne videre ud her

\Psi=\alpha \phi_0+\beta\phi_1=\left \langle \phi_0,\Psi \right \rangle \phi_0+\left \langle \phi_0,\Psi \right \rangle\phi_1=...?

og derefter bestemmer jeg ∫01|ψ(x)|2dx, da der står "Determine the probability to find the particle right of the origin if it is in the state ..."? [Her snakker jeg om d).]


Brugbart svar (1)

Svar #17
27. januar 2019 af peter lind

f erne og dermed Φ er proportionale med eiπx og ei2πx så det må Ψ også være


Svar #18
27. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#17

Jeg forstår det ikke Så det jeg gjorde, er en forkert start? Har du mulighed for at vise hvad jeg skal helt præcis?


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. januar 2019 af peter lind

Du skal skrive Ψ som d*eiπx+fei2πx d2+f2 = 1 og udregne  <Φi|ψ>


Svar #20
27. januar 2019 af YesMe (Slettet)

Jeg kan ikke se sammenhængen. Hvad er d og f her?


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.