Fysik

Er sikringen på 15 ampere stor nok?

26. januar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal få hul på denne opgave :(

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2019 af peter lind

Effekten er 12V*I = 125W. <=> I = 125W/12V så der bruges kun lidt over 10A


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2019 af ringstedLC

Jeg har den autokedel. Og efter et par seriøse ombygninger kan den anvendes til at brygge en kop pulverkaffe el. lign.

- stik og kabel er elendigt og er monteret ligeså. Køb noget, der holder og få en kyndig til at udskifte disse.

- Advarsel, - der er ingen smelte-/overkogningssikring i kedlen, så hvis du "glemmer" at holde øje med den, hænger der bare en klump smeltet plastic i enden af ledningen!

Desuden er 125 W, i den tid som det tager at lave en kop vand, hårdt ved et lille batteri på en kold vinterdag.


Svar #4
26. januar 2019 af TingtokTea

#3 Tak for svar, men hvilken formel er det jeg skal anvende for at finde ud af hvor lang tid det tager at varme 0,4 liter vand? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2019 af peter lind

P*t = m*c'ΔT hvor P er effekten t er tiden, m er massen. c er varmefylden og ΔT er temperaturstigningen


Skriv et svar til: Er sikringen på 15 ampere stor nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.