Matematik

Rektangel

28. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med en vedhæftet opgave, hvor jeg har regnet a ud, men har brug for hjælp til delopgave b of c:

a) siden BM = 11,180

b) Der har jeg kommet frem til at funktionen er R(x) = (11,18 * 2)*5

Hvor arealet R(x) må give 111,8

Men forstår ikke at udregne Dm f

c) ?

Vedhæftet fil: opg 4.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2019 af peter lind

b) Dit udtryk er jo ikke en funktion af x. Bestem BM som funktion af x ved at bruge pytagoras. Arealet af et rektangel er ½ * produktet af kataterne

c) Find R'(x) og løs ligningen R'(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2019 af ringstedLC

a) Du fumler med pythagoras. En katete er kortere end hypotenusen.

b)  Du skal ikke beregne arealet, blot opstille R(x). Dmf : Er der nogen værdier af x der er "ulovlige?

c) Størst muligt, det skal få dig til at sige: Jeg differentierer arealfunktionen R(x) og løser R'(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2019 af AMelev

a) |BM|=\sqrt{10^2-5^2}=\sqrt{75}=...
Du har vist misset, at AM er hypotenusen?
BC = 2BM = .... og Areal = x·BC = 5·2BM

b) |BM|=\sqrt{10^2-x^2}
Areal: Benyt anvisningen fra 1)

c) Løs ligningen A'(x) = 0 og benyt løsningerne samt grafen for A(x) til at bestemme monotoniforhold.


Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.