Matematik

Vinkler og sidelængder

30. januar 2019 af Dexterto - Niveau: 8. klasse

kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne den ud.

Jeg skal finde vinkel B

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2019 af janhaa

\tan(B)=4,8/7,6\\ \\ B=32,3^o


Svar #2
30. januar 2019 af Dexterto

hvordan fandt du vinkel, om jeg må spørger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2019 af OliverHviid

Man anvender tan(v)=modstående katete/hosliggende katete, dvs. tan(v)=4,8/7,6≈0,63

Men da vi ønsker vinklen og ikke tangens til vinklen, så anvender vi arctan (også kaldt tangens i minus første) til at finde vinklen, altså arctan(0,63)≈32,3 grader. Husk lige, at der naturligvis ikke skal stå 0,63, men hele tallet. NB. arctan hedder på lommeregneren  "tan-1 " altså netop tangens i minus første.


Svar #4
30. januar 2019 af Dexterto

Tak, det var til stor hjælp!


Skriv et svar til: Vinkler og sidelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.