Matematik

Enheder - hjælp.

03. februar 2019 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fgl. opgave samt facit vedhæftet her: https://imgur.com/a/jjZa1Lm

Fra opgave a ses det, at værdierne som skal afbildes er fra 20 – 100 μm. Svarer 20 μm ikke til 2.0*10-5 m? 

Hvorfor har de indtastet værdierne som 1μm, 2μm osv. For så giver de rigtignok de 2.0*10-6 m. 

Jeg håber, at I vil tage et kig og forklare mig det. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af ringstedLC

Jo. Og det kan jeg jo ikke vide.

\begin{align*} 1\;\mu m &= 0.000001\;m=\;\;1\cdot 10^{-6}\;m \\ 20\;\mu m &= 0.000020\;m=20\cdot 10^{-6}\;m=2\cdot 10^{-5}\;m \\ \end{align*}

Se igen: http://Se igen: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1875726#1875730

I Excel kan man ikke indstille værdierne til et fast præfix fx μm (10-6) eller nm (10-9). Når videnskabelig notation vælges, justeres data, så der kun er ét ciffer før komma ved at ændre på potensen af 10.

Du må lære at håndtere denne mangel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af AMelev

#0

Svarer 20 μm ikke til 2.0*10-5 m? Jo.

Hvorfor har de indtastet værdierne som 1μm, 2μm osv.

Det er rørets radius R, der ligger mellem 20 og 100 mikrometer. I dette tilfælde er R = 50 μm.
r er afstanden fra midten af røret, så i dette tilfælde er 0 μm ≤ r < 50 μm. Man har beregnet for r-værdier med  1 μm intervaller. Tabellen, som plottet er lavet ud fra, er meget længere end det, der er vist på billedet (her er kun de første 6 punkter, svarende til 0 μm ≤ r < 10 μm).
Hvorfor der er valgt intervaller på 1 μm i stedet for fx 2 μm eller ½ μm, kan jeg selvfølgelig ikke vide, men nok, fordi man har vurderet, at det gav tilstrækkeligt mange punkter til at give et rimeligt billede af sammenhængen.


Skriv et svar til: Enheder - hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.