Matematik

Udfordring: Differentialkvotienten

03. februar 2019 af saudiboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Givet funktionen 
f(x)=6e^(-2 x). ;
Bestem differentialkvotienten til 
f;
 i 0.


b) Givet funktionen 
y=3^(x)-5/(x).
 Beregn 
dy/(dx).


c) Givet funktionen 
s(t)=t*e^(t). 
Bestem 
v(t)=ds/(dt).


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af mathon

a)

        \small f(x)=6e^{-2x}

        \small f{\, }'(x)=6e^{-2x}\cdot (-2)=-12e^{-2x}   


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af mathon

b)

        \small \small \small f(x)=3^{x}-\tfrac{5}{x}

        \small \small\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(3)\cdot 3^x+\tfrac{5}{x^2}   


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2019 af mathon

c)

        \small \small \small s(t)=t\cdot e^t

        \small v(t)=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=1\cdot e^t+t\cdot e^t=\left (1+t \right )e^t   


Skriv et svar til: Udfordring: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.