Fysik

afstamnden mellem jorden og månen

03. februar 2019 af mi28 - Niveau: B-niveau

hjælp med opgave 2. tak. med lidt forklaring. jeg fatter ingenting.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

I en retvinklet trekant gælder

cos(v) = hosliggende katete / hypotenusen

Så vi har:

cos(α) = r/d  <=>

d = r/cos(α)

Så kan du beregne α som beskrevet i opgaven og bruge Jordens radius r fra den anden opgave.


Skriv et svar til: afstamnden mellem jorden og månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.