Matematik

Radioaktiviteten i år 1980

04. februar 2019 af 2Fab4U - Niveau: C-niveau
Jeg har denne opgave:
For et bestemt radioaktivt stof gælder: At radioaktiviteten i 2000 vår 6676,08. I år 2010 var radioaktiviteten på 5454,84

Hvad er radioaktiviteten i 1980?

I må meget gerne forklare uddybende hvordan man gør, tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af peter lind

Du har at radioaktiviteten på 10 år falder med andelen 5454,84/6676,08 På 20 ar falder den så med andelen (5454,84/6676,08)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2019 af AMelev

Du kan også sætte x = antal år efter 1980 og f(x) = radioaktiviteten og så beregne forskriften for f ud fra de to opgivne værdier.
1980 svarer til x = 0, og f(0) = b, så b-værdien i forskriften for f er så (med passende enhed) radioaktiviteten i 1980.

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.

Se side 16 #1: (88) og #2: (91) & (92)


Skriv et svar til: Radioaktiviteten i år 1980

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.