Matematik

Hjælp til en opgave

07. februar 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der en som kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

Ved brug af Pythagoras
finder du:
                               \small h^2+\left (\tfrac{1}{2}\cdot 2y \right )^2=x^2

                               \small h^2+y^2=x^2

                               \small h^2=x^2-y^2                                               \small \small h=\sqrt{x^2-y^2}\qquad\textup{l\ae ngder regnes oftest positive, hvorfor }\; -\sqrt{x^2-y^2}\textup{ ikke er aktuel}


Svar #3
07. februar 2019 af MariaJK (Slettet)

Forstår ikke helt hvad det er du kommenterer på? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2019 af mathon

Se på figuren og prøv igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2019 af mathon

a) fortsat

                         \small T=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g        

                         \small \small T=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{x^2-y^2}\cdot 2y            

                         \small \small T=y\cdot \sqrt{x^2-y^2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2019 af mathon

Oplysningen
                       "omkredsen af trekant ABC er 10"
giver:
                       \small \small 2x+2y=10

                       \small \small x+y=5

                       \small \small y=5-x


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2019 af mathon

b)
                       \small \small 2x+2y=10

                       \small \small T=y\cdot \sqrt{x^2-y^2}

                       \small \small \small T(x)=(5-x)\cdot \sqrt{x^2-(5-x)^2}

                       \small T(x)=(5-x)\cdot \sqrt{x^2-(25-10x+x^2)}

                       \small T(x)=(5-x)\cdot \sqrt{10x-25}

...
                       \small T{\, }'(x)=(-1)\cdot \sqrt{10x-25}+(5-x)\cdot \frac{10}{2\sqrt{10x-25}}=-\sqrt{10x-25}+\frac{25-5x}{\sqrt{10x-25}}

                       \small T{\, }'(x)=\frac{-15x+50}{\sqrt{10x-25}}\qquad 2.5<x<5
maksimalt areal
kræver bl.a.

                       \small T{\, }'(x)=\frac{-15x+50}{\sqrt{10x-25}}=0

                                        \small -15x+50=0

                                        \small -3x+10=0

                                        \small x=\tfrac{10}{3}=3\tfrac{1}{3}


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.