Matematik

Skæringspunkterne

07. februar 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

I opgave b) er jeg i tvivl om jeg er kommet til den rigtige resultat da jeg tænker om man måske skal beregne det som en andengradsligning og finde diskriminanten? Eller er metoden jeg har brugt rigtig?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: andengradsligning.png

Svar #1
07. februar 2019 af Stjerneskud2016

opgaven

Vedhæftet fil:skæringspunkterne.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af AskTheAfghan

Jeg har ikke læst det hele, men fik lige øje på et sted:

4 = x2 medfører x = ±√4 = ±2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af oppenede

b-tallet for andengradsligningen er 0, så det er nemmere som du har gjort det end at bruge løsningsformlen.

Det du har skrevet er rigtigt, men når du når til  x2 = 4,  så husk at både  x=-2  og  x=2  er løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2019 af mathon

skæringspunkternes 2.koordinater:

               \small y=-2\cdot \{-2,2\}-4=\{4,-4\}-4=\left\{\begin{matrix} 0\\-8 \end{matrix}\right.

dvs
       skæringspunkterne:

                                            \small S_1=(-2,0)\quad\textup{og}\quad S_2=(2,-8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2019 af AMelev

#0 Hvis du havde lavet en kontroltegning (eller tjekket med løsningsformlen), havde du måske selv fundet fejlen nævnt i #2, og dermed konstateret, at din metode var god nok, men altså kræver, at man husker, at
x2 = k har to løsninger (x = ±√k) 


Skriv et svar til: Skæringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.