Matematik

Vektor 3D: Bestem den værdi af k, der gør, at de to linjer l og m skærer hinanden.

08. februar 2019 af Inprocess - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan løser man sådan en opgave?

Bestem den værdi af k, der gør, at de to linjer l og m skærer hinanden.

l=(1,0,-2)+t*(1,1,2)

m=(4,0,0)+s*(k,2,3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2019 af mathon

                \small 1+t=4+s\cdot k
                \small t=2s
                \small -2+2t=3s

af
                \small t=2s
                \small -2+2t=3s
har man
          
               \small -2+4s=3s
                 \small s=2
                 \small t=4           som indsat i øverste ligning 
giver
                \small 1+4=4+2\cdot k
                \small 5=4+2\cdot k

                \small k=\tfrac{1}{2}


Svar #2
08. februar 2019 af Inprocess

Mange tak!


Skriv et svar til: Vektor 3D: Bestem den værdi af k, der gør, at de to linjer l og m skærer hinanden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.