Matematik

Hjælp til løsning af ligninger.

08. februar 2019 af AC17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, nu har jeg endnu engang brug for hjælp mht ligninger. Denne gang er det dog en at løse to forskellige ligninger. I B.ved jeg at jeg skal gange ind i paraentesen. Men aner ikke hvad jeg skal gøre derfra.

A. -2x + 4 = 0

B. 4(x-2 + 5) = - 7 (x + 3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2019 af Matkaj

i A prøv først at lægge 2x til begge sider af =

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af OliverHviid

B. 4(x-2 + 5) = - 7 (x + 3)⇔

4x-8 + 20 = -7x-21⇔

4x+12 = -7x-21⇔

11x= -33⇔

x=-33/11=-3 

Du kan evt. tjekke ved at indsætte x=-3 og se, om begge sider er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2019 af oppenede

Ligningen
     -2x + 4 = 0
kan skrives i ord som 'hvor mange gange skal man trække 2 fra 4 for at få 0'


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2019 af KneeKreeKey

Første regnestykke kan udregnes således:

-2x +4 = 0    Vi vil gerne have X'erne og tallene på hver sin side. Så vi kan jo fjerne +4 fra venstre side af lighedstegnet ved at trække -4 fra. Husk når du trækker -4 fra på venstre side skal du også gøre det på højre side. Det gøres således:

-2x+4-4= 0-4 
Så får vi følgende:
-2x = -4
For at finde X så dividerer vi med -2. Da et tal divideret med sig selv giver 1. Altså 1*x = X. 


-2x/-2 = -4/-2     på venstre side dividerer vi med tallet selv. Husk at vi skal dividere på begge sider. 

x=2


Svar #5
09. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Jeg har lige opdaget at jeg har være dum og kommet til at sætte en paraentes i opgave B forkert. 

Den hedder helt præcist: 4(x - 2) + 5 = -7 (x + 3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2019 af OliverHviid

Prøv at gøre som jeg gjorde i mit svar #2, blot hvor venstresiden så hedder 4(x-2)+5 i stedet for 4(x-2 + 5)


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.