Matematik

Arrenhius ligning (logaritme regneregler)

10. februar 2019 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmål er vedhæftet her: https://imgur.com/a/jct7Paz

Jeg vil gerne spørge om, hvorfor ln k2/k1=ln(2) som de angiver det i facit? Er det logaritme regnereglerne, der anvendes her? I så fald hvilke, da jeg ikke rigtig forstår, hvordan man er kommet frem til det. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2019 af mathon

Det er konstateret, at hastighedskonstanten fordobles ved en temperaturstigning fra 50°C til 60°C
altså er
                        \small k_2=2\cdot k_1
hvoraf:
                        \small \frac{k_2}{k_1}=2


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2019 af mathon

                   \small \ln(2)=-\frac{E_a}{R}\left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right )=\frac{E_a}{R}\cdot \frac{T_2-T_1}{T_2\cdot T_1}

                   \small E_a=\ln(2)\cdot R\cdot\frac{T_2\cdot T_1}{T_2-T_1}

                   \small E_a=\ln(2)\cdot \left ( 8.314472\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot\left (\left (\frac{333\cdot 323}{333-323} \right )K \right )?

                   \small E_a=61988\; \tfrac{J}{mol}=61.988\; \tfrac{kJ}{mol}


Skriv et svar til: Arrenhius ligning (logaritme regneregler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.