Kemi

128 mL gas afmåles ved 20°C og opvarmes efterfølgende til 40°C under uændrede trykforhold. Hvad bliver gassens volumen efter opvarmningen?

10. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

128 mL gas afmåles ved 20°C og opvarmes efterfølgende til 40°C under uændrede trykforhold. Hvad bliver gassens volumen efter opvarmningen?

Svaret er åbenbart 137. Hvordan???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Idealgasligningen:

pV = nRT

p,n og R er konstante, så vi samler dem på den ene side.

V/T = nR/p

Vi ser så at V/T er konstant. Vi har derfor

V1/T1 = V2/T2  <=>

V2 = V1 * T2/T1

V2 = 128 mL * (40 + 273,15 K) / (20 + 273,15 K) = 137 mL


Skriv et svar til: 128 mL gas afmåles ved 20°C og opvarmes efterfølgende til 40°C under uændrede trykforhold. Hvad bliver gassens volumen efter opvarmningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.