Kemi

Ligevægtskonstant enhed

12. februar 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har opgaven:

Følgende reaktion sker i en beholder på 250 mL ved konstant temperatur:

N2O4(g) <->2NO2(g)

I beholder findes, da ligevægten havde indstillet sig 0,0060 mol NO2(g) og 0,0016 mol N2O4 (g).

Beregn Kc.

Jeg har gjort følgende, men ved ikke om det er rigtigt:

Ligevægtsbrøken er:

[NO2]2/[N2O4]=Kc

Kc=(0,0060M)^2/0,0016M=0,0225 M

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2019 af ChemistryIsKey

Du har helt ret :)


Svar #2
12. februar 2019 af Sodiom

Det var da lækkert! Tak for svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2019 af ChemistryIsKey

Eller sorry; princippet i din tankegang er rigtig! :)

Dine stoffer er faktisk på gasform, så man bør anvende enheden bar (eller lignende trykenhed) når man angiver ligevægtskonstanten! Derfor bliver enheden bar og ikke molær - men du har helt ret i, at enheden ikke skal opløftes i noget, fx bar2 eller bar-1, den bliver bare bar = bar1.  :)


Svar #4
12. februar 2019 af Sodiom

Det kan jeg da egentlig godt se:) Tak for forklaringen!

Skriv et svar til: Ligevægtskonstant enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.