Matematik

Diff. ligninger og geometri

14. februar 2019 af NetteLind (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg har denne frivillige aflevering. Det drejer sig om opg. 2. Jeg har svært ved at forstå, hvordan jeg skal i opg. 2b omskrive ligning (2) til en første orden. Skal jeg "bare" integrere? 

I c og d har jeg ingen rigtig ide til.

Og i opg. 1 ian det passe at løsningerne for hhv. y_1=-1/t og y_2=-ln(t). og c, sætter jeg -1/t=0, og isolere t, men dette er jeg lidt usikker på om er rigtig, da t tilhører R.

Vedhæftet fil: ExerciseW3-1_and_3-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2019 af janhaa

er dette differensial-geometry ?


Svar #2
14. februar 2019 af NetteLind (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2019 af oppenede

Hvis du har en differentialligning af 2. orden, som f.eks:
  y''(x) = y'(x)y(x)    med  y(0) = a og y'(0) = b,

så kan den skrives som et system af differentialligninger af første orden ved at lade z(x) = y'(x), hvomed
  z'(x) = z(x)y(x)         med  z(0) = b
  y'(x) = z(x)               med  y(0) = a

2b) kan laves på samme måde ved at indføre nye passende funktioner.

I 2c) skal du bare indsætte Γijk = 0 og dermed få at de andenafledede er 0, hvilket medfører at funktionerne der løser ligningssystemet er førstegradspolynomier.


Skriv et svar til: Diff. ligninger og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.