Matematik

Ligning i et koordinatsystem på millimeterpapir

17. februar 2019 af Nick7 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Jeg skal tegne den rette linje, der er bestemt ved ligningen y = 1,6 × X i et koordinatsystem på millimeterpapir

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af mathon

udregn støttepunkter i et "sildebensskema"


Svar #2
17. februar 2019 af Nick7 (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig

Svar #3
17. februar 2019 af Nick7 (Slettet)

Kan du vise det her inde

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2019 af Oxedizor (Slettet)

Tenk på det sådan: hver gang du går en ud på X, skal du gå 1,6 op på Y.

Vedhæftet fil:DetVarSåLidt.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2019 af mathon

                                         \small \begin{array}{c|c} x&y\\ \hline -10&-16\\ \hline -5&-8\\ \hline 0&0\\ \hline 5&8\\ \hline 10&16 \end{array}


Svar #6
17. februar 2019 af Nick7 (Slettet)

Super tak for hjælpen - ??

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2019 af StoreNord

Se også:  https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/lineaer-funktion/sildeben

Senere får du nok lov at bruge Geogebra.         :-)Skærmbillede fra 2019-02-17 19-16-07.png


Svar #8
17. februar 2019 af Nick7 (Slettet)

Ja det må vi godt bruge nu, men det står bare sådan i opgaven. Super super tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2019 af StoreNord

Ja, det er også godt at kunne arbejde uden computer.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2019 af AMelev

#0 Generelt: Ligning for en ret linje er y = a·x + b
b er værdien i 0, så linjen går gennem P(0,b), dvs. skærer y-aksen i det punkt.
a er hældningskoefficienten. Når man fra et punkt på linjen (fx  P) går 1 til højre, skal man gå a op og får så et nyt punkt P1. Hvis udgangspunktet er P(0,b) bliver det nye punkt altså P1(1,b + a).
Så kan man tegne linjen gennem de to punkter P og P1.

I dit eksempel y = 1.6x (= 1.6x + 0) er a = 1.6 og b = 0.
Linjen går altså gennem P(0,0) og P1(1,1.6).
Afsæt de to punkter og tegn linjen.


Skriv et svar til: Ligning i et koordinatsystem på millimeterpapir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.