Kemi

Kemi

18. februar 2019 af Kresten2001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der dannes dihydrogengas, når et stykke magnesium anbringes i saltsyre:
1) Færdiggør reaktionsskemaet:
Udfyld…. → MgCl2(aq) + H2(g)

2) Til et forsøg anvendes 3,20 g magnesium og overskud af saltsyre. Hvor stor en stofmængde hydrogen dannes der?
3) Hvor meget saltsyre skal der bruges for at mængderne af saltsyre og magnesium er ækvivalente?
4) Hvad er hydrogenets volumen ved 20?C og 1,013bar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af mathon

1)
          \small Mg\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; MgCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2019 af mathon

2)

             \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &Mg&+&2\, HCl&\rightarrow &MgCl_2&+&H_2\\ \hline \textup{masse}/g&3.20&&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&24.305&&&&&&\\ \hline \textup{antal mol}&0.1317&&0.2633&&0.1317&&\mathbf{{\color{Red} 0.1317}}\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&2&&1&&1\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2019 af mathon

3)

         \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &Mg&+&2\, HCl&\rightarrow &MgCl_2&+&H_2\\ \hline \textup{masse}/g&3.20&&\mathbf{{\color{Red} 9.60}}&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&24.305&&36.46&&&&\\ \hline \textup{antal mol}&0.1317&&0.2633&&0.1317&& 0.1317\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&2&&1&&1\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2019 af mathon

4)
             \small V_{H_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0.1317\; mol \right )\cdot \left ( 0.08314\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 293\; K \right )}{1.013\; bar}


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.