Matematik

Hvordan finder jeg frem til procent?

18. februar 2019 af Emmaline15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen
E= 0,14x^2, hvorE er den årlige produktion målt i kWh , og hvor x er vingelængden mål i centimer.
A) hvad er den årlige produktion i kWh hvis en vindmølle med en vingelængde er 50.
Her sættes 50 ind på x's plads og giver i alt 350 kWh.

Mit spørsgmål hedder:
En familie ønsker at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50% større årlige produktion.

b) Hvor mange gange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne på den gamle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af mathon

          \small \small F_y={F_x}^2 

          \small 1.50=\left (1+r_x \right )^2

          \small 1.50^{\frac{1}{2}}=1+r_x =1.225

                          \small r_x =\tfrac{p_x}{100}=0.225

                                    \small p_x=22.5\%


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg frem til procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.