Fysik

Spørgmål til opgave om idealgasloven

19. februar 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Har nu siddet længe med spørgsmål d + e- Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2019 af janhaa

d)

pV = nRT = NkT

pM = dRT

d: density, M: molar mass

e)

pV = nRT = NkT


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2019 af mathon

             \small m=\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T}

             \small \varrho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}


Svar #3
20. februar 2019 af frederasmussen

Jeg forstår ikke helt, hvad I mener. Tror jeg har brug for noget uddybende tekst...


Svar #4
20. februar 2019 af frederasmussen

Forstår ikke udtrykket NkT i pV = nRT = NkT


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2019 af mathon

c)
                      \small m=\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T}=1.0466\cdot 10^8\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2019 af mathon

d)
                      \small \varrho_{gas} =\frac{1.0466\cdot 10^8\; kg}{1.3\cdot 10^6\; m^3}=80.51\; \tfrac{kg}{m^3}

                      \small \varrho_{\textup{atm luft}} =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{\left (101\cdot 10^3\; Pa \right )\cdot \left ( 0.029\; \tfrac{kg}{mol} \right )}{\left ( 8.314\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot (281\; K)}=1.25\; \tfrac{kg}{m^3}

                      \small \frac{\varrho _{gas}}{\varrho_{\textup{atm luft}}}=\frac{80.51}{1.25}=64.4


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2019 af mathon

e)
                      \small \small n_{gas} =\left ( 6.12\cdot 10^9\; m^3 \right )+\left ( 2.11\cdot 10^9\; mol \right )=8.23\cdot 10^9\; mol

                      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small p_{gas} =\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left (8.23\cdot 10^9\; mol \right )\cdot \left ( 8.314\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273+50)K)}{1.3\cdot 10^6\; m^3}=1.70\cdot 10^7\; Pa=17.0\; MPa


Skriv et svar til: Spørgmål til opgave om idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.