Matematik

Bestem f(11)!! HJÆLP

19. februar 2019 af anonymsommerfugl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funtion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3) = 12

Nu skal jeg så bestemme f(11)

Hvordan gør jeg det?

Tak på forhånd
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

I x=3 har funktionen værdien 12. Vi får så oplyst at funktionsværdien bliver fordoblet hver gang x vokser med 8. Bemærk nu at 3 + 8 = 11. Så f(11) må altså være dobbelt så stor som f(3). Vi har altså

f(11) = 2*f(3) = 2*12 = 24


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2019 af oppenede

At fordoblingskonstanten er 8 betyder at hver gang x-værdien vokser med 8 så fordobles y-værdien.

Da 11 præcist er 8 mere end 3, så gælder  f(11) = f(3) * 2 = 24.


Svar #3
19. februar 2019 af anonymsommerfugl (Slettet)

Det er forstået! 

Mange tak


Skriv et svar til: Bestem f(11)!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.