Psykologi

please hjælp med at at forstå wegner teori om praksisfælleskabet

22. februar kl. 17:51 af 14049126 - Niveau: C-niveau

Gensidigt engagement opstår, når individer er engageret i handlinger, hvis mening de sammen forhandler. De enkeltes individers rolle eller gensidige relationer er ligeledes løbende til forhandling gennem det gensidige engagement medlemmerne imellem.

Fælles virksomhed indbefatter, at vi foretager os noget sammen. Det er under udøvelsen af selve virksomheden eller handlingen, at denne fælles virksomhed defineres. Det er altså noget, vi forhandler.

Fælles repertoire dækker over fælles måder at tænke, handle og tale på. Det er med andre ord et fællesskabs fælles ressourcer. Centralt for fælles repertoire er endvidere, at det enkelte individ definerer og opfatter sig som værende en del af fællesskaber.

Kan man sige gensidligt enagement er når individer handler sammen.De enkeltes individers rolle eller gensidige relationer er ligeledes løbende til forhandling gennem det gensidige engagement medlemmerne imellem( forstår ikke den sætning)

Fælles virksomhed er når vi laver noget sammen ,altså løser opgaver 

Repitorer er fælleskabet ressurcer dvs fælles interresse, og har de samme tænkning, handling og tale måde. inividet opfatter sig selv som værende i den fælleskab man er i 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar kl. 18:42 af Smut1

#0 Kan man sige gensidigt engagement er, når individer handler sammen?: Ja, og nej: Det er en bred fortolkning.

Forstår ikke den sætning: Nej, det kan jeg godt forstå: ”det gensidige engagement medlemmerne imellem”. Det fremstår som om, der er en måde at være engageret på!

 Når det så er sagt, så handler det jo om, at individernes ”personlighed” er med til at præge fællesskabet, og de resultater dette opnår. ”Personlighed” her er ikke fastlåst, men noget der skabes i fællesskabet, og præger dette.  


Skriv et svar til: please hjælp med at at forstå wegner teori om praksisfælleskabet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.