Matematik

2.gradsligning, kompliceret

23. februar 2019 af pern965a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Ligningen er (2*x-1)*(x^2-4*x+3) = 0

Jeg kan simpelthen ikke "finde" den skjulte 2.gradsligning i denne ligning

Vil derfor hører, om en af jer kan

Eller er det fordi der ikke er en?

Håber i vil hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Det du skal gøre for at løse ligningen er at løse dem enkeltvis. Det vil sige, at du kan finde frem til løsningen ved at bruge dit CAS

 x2-4x=0

x2+2x-3 =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af peter lind

Der er 2 skjulte 2. gradsligninger. Du skal bruge 0 reglen. Hvis produktet af 2 faktorer er 0 er mindst en af faktorene 0 eller srevet mere matematisk a*b = 0 => a=0 ∨ b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2019 af AMelev

(2·x- 1)·(x2 - 4 ·x + 3) = 0. Benyt nulreglen.
Der er ikke som sådan en skjult 2.gradsligning, men du får en 1.gradsligning samt en 2.gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2019 af mathon

       \small 2(x-\tfrac{1}{2})(x-1)(x-3)=0\qquad\textup{Benyt nulreglen.}


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2019 af SuneChr

# 0
Overskriften.
Hvad der er kompliceret afhænger nok af, hvordan man vil gribe opgaven an.
Man kunne jo gange parenteserne ud og derefter finde rødder.
Men nu har vi fået opgaven på faktorer og det gør jo  i k k e   opgaven   k o m p l i c e r e t.
I matematikken sendes undertiden gaver fra himlen. Her er en af gaverne.


Svar #6
24. februar 2019 af pern965a (Slettet)

Okay, tusinde tak for hjælpen

Skriv et svar til: 2.gradsligning, kompliceret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.