Matematik

Eksponentiel funktion

26. februar 2019 af ZooYork - Niveau: B-niveau

Nogen som ved hvordan man skal opstille denne funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2019 af mathon

                 \small f(x)=5400\cdot 1.04^x
\textup{beregning af antal \aa r efter 2017:}

                 \small 7390=5400\cdot 1.04^x

                 \small 1.04^x=\frac{739}{540}

                 \small \ln(1.04)\cdot x=\ln\left (\frac{739}{540} \right )

                 \small x=\frac{\ln\left (\frac{739}{540} \right )}{\ln(1.04)}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2019 af AMelev

Din formidling er magelfuld og nogle steder forkert

a) Du bliver bedt om at opstille en formel for P, så du skal angive, at P = f(x) = ....

b) f(x) er en funktion, som du også ganske rigtigt har angivet i a).
Tallet, du bestemmer i b), er ikke f(x), men f(5), og det skal du gøre opmærksom på.
Desuden skal du konkludere i forhold til det stillede spørgsmål.

c) Lidt samme problem som i b). Det er f(-5) = 5400·1.04-5 og f(-5) = ....
Igen mangler konklusion.

d) P = 7390, dvs. f(x) = 7390. Ligningen løses mht. x - benyt evt. dit CAS-værktøj til det.
Husk konklusion.
 


Svar #3
26. februar 2019 af ZooYork

#2

Din formidling er magelfuld og nogle steder forkert

a) Du bliver bedt om at opstille en formel for P, så du skal angive, at P = f(x) = ....

b) f(x) er en funktion, som du også ganske rigtigt har angivet i a).
Tallet, du bestemmer i b), er ikke f(x), men f(5), og det skal du gøre opmærksom på.
Desuden skal du konkludere i forhold til det stillede spørgsmål.

c) Lidt samme problem som i b). Det er f(-5) = 5400·1.04-5 og f(-5) = ....
Igen mangler konklusion.

d) P = 7390, dvs. f(x) = 7390. Ligningen løses mht. x - benyt evt. dit CAS-værktøj til det.
Husk konklusion.
 

Har dsv. allerede afleveret, men skal nok huske at inddrage dine råd til næste aflevering, tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.