Matematik

Analytisk Plangeometri Hjælp til opgave

27. februar 2019 af ognia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og kan ikke finde ud af (b) i den vedhæftede opgave. 

(x+3)^2+(y-+1)^2=16 

og opgaven hedder "Du skal bestemme cirklens skæringspunkter med hendholdsvis x- og y-aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

,


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2019 af mathon

           \small (x+3)^2+(y-1)^2=16
x-aksens ligning er    \small y=0
hvoraf for cirkelskæring med x-aksen:

           \small (x+3)^2+(0-1)^2=16

           \small (x+3)^2=15

           \small x+3=\mp \sqrt{15}

           \small x=-3\mp \sqrt{15}

dvs
skæringspunkterne:

         \small \left ( -3-\sqrt{15}\, ,0 \right )\quad\textup{og}\quad\ \left ( -3+\sqrt{15}\, ,0 \right )

y-aksens ligning er    \small x=0
hvoraf for cirkelskæring med y-aksen:

           \small (0+3)^2+(y-1)^2=16

           \small (y-1)^2=7

           \small y-1=\mp \sqrt{7}

           \small y=1\mp \sqrt{7}                   

dvs
skæringspunkterne:   

         \small \left ( 0\, ,1-\sqrt{7} \right )\quad\textup{og}\quad\ \left ( 0\, ,1+\sqrt{7} \right )       


Skriv et svar til: Analytisk Plangeometri Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.