Fysik

Hjælp! Acceleration

27. februar 2019 af højben12 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal finde ud af accelerationen på et lod, og jeg absolut ingen ide om hvordan jeg gør.

Jeg har vægtene på loddene, og tiden på loddene.

Vægtene som er blevet brugt i de tre forsøg er følgende;
Store M =
143,22 gram
155,20 gram
137,27 gram

Lille m =
107,90 gram

Hvad gør jeg og hvordan stiller jeg det op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2019 af mathon

Beskriv forsøget lidt nærmere.


Svar #2
27. februar 2019 af højben12 (Slettet)

Jeg har fået af vide at formålet med opgaven er om at vi skal finde acceleration af forbudne lodder.
Jeg har i forsøget et lille m og et stort M, altså loddede som er blevet målet. Herefter var vi så en sensor som har målt tiden og positionen når vi gav slip på Lodet M(som er de 3 først tal altså stor M) som spænder ned af bordet med en nogen Lunde konstant fart. Det store M bliver altså trukket af det lille m
Giver det lidt mening, for jeg syntes det er noget svært at forstå

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2019 af mathon

Tyngdekraften på 107.90 gram accelererer forskellige masser 

         \small \left (143.22+107.22 \right )g\qquad\left (155.20+107.22 \right )g\qquad\left (137.27+107.22 \right )g

                                   \small a=\frac{F}{masse}


Svar #4
27. februar 2019 af højben12 (Slettet)

Det jeg har læst mig frem til er at jeg skal bruge a = (m / m + M) * 9,82 m/s i anden
Er dette så korrekt.

Svar #5
27. februar 2019 af højben12 (Slettet)

Men hvad er F i denne henstigt (ved godt det en frekvens)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2019 af mathon

Den accelererende kraft er 
               
                  \small m\cdot g=\left ( m+M \right )\cdot a

                  \small a=\frac{m}{ m+M}\cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2019 af mathon

hvoraf:
                   \small \begin{array}{lrclcl} \textup{acceleration:}&a&=&\frac{107.90}{107.90+143.22}\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )&=&4.22\; \tfrac{m}{s^2}\\\\ &a&=&\frac{107.90}{107.90+155.20}\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )&=&4.03\; \tfrac{m}{s^2}\\\\ &a&=&\frac{107.90}{107.90+137.27}\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )&=&4.32\; \tfrac{m}{s^2} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp! Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.