Fysik

En fysik elsker, som kan hjælpe

27. februar 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: B-niveau

Hej SP! 

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave

En lang højspændingsledning har resistansen 1.53 ohm. Strømstyrken i ledningen er 105 A

a) Med hvilke effekt omsætter der elektrisk energi i højspændingsledning? 

Skal der ikke anvende det nedstående formel

P=R*I^2 

Under en snestorm lægger der sig 4,2*10^4 is på højspændingsledningen. For at undgår at ledningen falder ned, skal isen smeltes. Isen temperatur er -10 C, når den lægger sig på ledning 

b) Bestem den energi, der skal tilføres isen for at smelte den. 

Mange tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2019 af peter lind

a) Dit forslag er korrekt

b) Du skal tilføre energi til opvarmning af isen til 0º. Energien er m*c*ΔT hvor c er isens varmefylde, m er massen af isen og ΔT er temperaturstigningen

Endvidere skal du bruge energi til at smelte isen. Den er m*L hvor L er isens smeltevarme


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af mathon

dvs
                    \small E=m_{is}\cdot c_{is}\cdot \Delta T_{is}+m_{is}\cdot L_{smelt}

                    \small E=m_{is}\cdot\left ( c_{is}\cdot \Delta T_{is}+ L_{smelt} \right )

                    \small E=\left ( 4.2\cdot 10^4\; kg \right )\cdot\left ( \left ( 2.0\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left (10\; K \right )+ \left (334\; \tfrac{kJ}{kg} \right ) \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2019 af Soeffi

#0. Se evt. http://studie.one/fys/stx/1113/fys-a-stx-2013-06-03/index.html

For at foretage søgninger på den pågældende side: Gå til Google, skriv overskriften på eksamensopgaven is på højspændingsledninger efterfulgt af site:studie.one og tryk enter.


Skriv et svar til: En fysik elsker, som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.