Fysik

bestemme effekt på en lydbølge

28. februar 2019 af Sammyjskj - Niveau: C-niveau

Ingen fra min klasse forstår den heller:

"For at knuse bygningen, skal lyden have en lydstyrke på L=190dB, når den forlader resonanskameret. Åbningen påresonanskammeret har en diameter på 0,5m. Bestem den samlede effekt som lyden har, når den udsendes fra destructoren"

Hvordan i alverden skal vi finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af mathon

Beregning af lydintensitet \small I\textup{:}

                     \small L=\left ( 10\; dB \right )\cdot \log\left ( \frac{I}{I_o} \right )

                     \small 190\; dB=\left ( 10\; dB \right )\cdot \log\left ( \frac{I}{I_o} \right )

                      \small 19= \log\left ( \frac{I}{I_o} \right )

                      \small I=10^{19}\cdot I_o\qquad I_o\textup{ er referenceintensiteten }1.00\cdot 10^{-12}\; \tfrac{W}{m^2}

                      \small I=10^{19}\cdot \left ( 10^{-12}\; \tfrac{W}{m^2} \right )=10^7\; \tfrac{W}{m^2}

Totaleffekt:
                      \small P=\left ( 10^7\; \tfrac{W}{m^2} \right )\cdot \left ( \frac{\pi }{4}\cdot \left (0.5\; m \right )^2 \right )=1.963\cdot 10^6\; W\approx 2\; MW


Skriv et svar til: bestemme effekt på en lydbølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.