Fysik

Brændværdi af kul på et år

04. marts 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Sidder fast ved opgave b, jeg tror at opgave a er korrekt. Men kunne også godt tænke mig at vide om den faktisk er rigtig. 

Men spørgsmålet lyder på hvordan jeg laver b ?

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2019 af mathon

b)
            \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{\textup{\aa rsproduktion}}=\left ( 2\cdot 10^9\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot \left ( 3.15576\cdot 10^7\; s \right )=6.31152\cdot 10^{16}\; J=6.31152\cdot 10^{10}\;M J

            \small \textup{Kulbehov:}\quad m=\frac{6.31152\cdot 10^{10}\; MJ}{27.2\; \tfrac{MJ}{kg}}=2.32\cdot 10^9\; kg=2.32\; Mton


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2019 af ringstedLC

#0:

a) er ikke rigtig. For det første er den gal med dine enheder:

\begin{align*} MW &\neq J \\ MW &= 1\cdot 10^6\;W \\ P &= 1000\cdot 1\cdot 10^6\;W=1\cdot 10^9\;W \\ 1\;aar &\approx 365\cdot 24\cdot 60^2=3.1536\cdot 10^7\;s \\ E_{\;lev.} &= 1\cdot 10^9\cdot 3.1536\cdot 10^7\;\left ( W\cdot s=J \right ) \\ &= 3.1536\cdot 10^{16}\;J=3.1536\cdot 10^{10}\;MJ \end{align*}

og dernæst bør tiden "år" beregnes i sekunder som vist for at vise, at du selv kan omregne.

b) Når kraftværket laver den mængde energi pr. år ved at afbrænde kul (27.2 MJ/kg) med en nyttevirkning på 50%:

\begin{align*} E_{\;lev.} &= E_{\;tilf\o rt}\cdot 50\% \end{align*}


Skriv et svar til: Brændværdi af kul på et år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.