Matematik

Trekanter HJÆLP

06. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?

En ligesidet trekant er indskrevet i en cirkel af radius 6 og deler den i 4 dele (figureren er vedhæftet)

Beregn areal og omkreds af hver del.  

Vedhæftet fil: Dokument9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2019 af mathon

Opdeling i 3 lige store cirkelafsnit og en trekant med siden 6\sqrt{3}.


Svar #2
06. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

Var?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af mathon

      Arealet af en ligesidet trekant med siden s
      er:
                    \small T_{ligesidet}=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2

      Arealet af et cirkelafsnit
      er arealet af udsnit minus arealet af den ligebenede udsnitstrekant.
 


Svar #4
06. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

Okay, tak

Svar #5
06. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

okay, så jeg forstår stadig ikke hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2019 af mathon

Arealet af den ligesidede trekant

              \small \small T_{ligesidet}=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot \left ( 6\sqrt{3} \right )^2=27\sqrt{3}

Arealet af hvert cirkelafsnit:

              \small A_{\textup{cirkelafsnit}}=\frac{1}{3}\left (\pi \cdot 6^2 \right )-\frac{1}{2}\cdot 6\cdot 6\cdot \sin(120\degree)


Skriv et svar til: Trekanter HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.