Matematik

Er dette korrekt?

06. marts 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er det her rigtigt gjort?


Svar #1
06. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2019 af AMelev



Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2019 af AMelev

Bestemmelsen af AB er i orden, men det kikser med BC. Trekant ABC er jo ikke retvinklet, så du kan ikke bruge formlerne for retvinklede trekanter. Du  kan heller ikke bruge BHC, da du kun kender en side i den.

Da du nu har beregnet AB, kan du til gengæld benytte cos-relationen på ABC til beregning af BC. Du skulle gerne få 13.75.


Svar #4
06. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Hvordan gør du? Får ikke. det samme..


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2019 af ringstedLC

"og siden AC som er 8." skal være:" og siden AH som er 8.

cos(40) skal være cos(40º).

Og behold punkternes navne i stedet for at omdøbe, hvilket kun er til besvær.Og så tror jeg, i forlængelse og modsætning til #3, at du glemmer, hvordan linjestykkerne i retvinklede trekanter benævnes. Den rette vinkel er altid vinklen mellem kateterne. Derfor kan du ikke bruge vinkel H som du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2019 af ringstedLC

#4: Du roder med sidestykkerne og mellemregningerne.

 

Lær eller væn dig til at bruge definitioner. Start på en frisk "side" og skriv:

v_A:=40º <Enter>

b_1:=8 <Enter>

b_2:=12 <Enter>

b:=b_1+b_2 <Enter>

Nu har din CAS de oplysninger som du har.

a)

solve(cos(v_A=b_1/AB, AB) ⇒ AB = 10.44

c:=10.44 <Enter>

solve(BC= b2 + c2 - 2 · b · c · cos(v_A), BC) ⇒ BC = 13.75


Svar #7
06. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Det vil dden ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2019 af AMelev

#7 Det skyldes, at der er en parentessmutter i #6. Den burde du nok have opdaget i stedet for at taste ukritisk efter. 
solve(cos(v_A)=b_1/AB, AB)
Det er lettere at se, hvis det står rigtigt: solve(cos(v{_A})=\frac{b_1}{AB},AB)

 


Svar #9
06. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

#8 Jeg har løst den, og ja, det opdagede jeg også lige. :)

Jeg kan ikke bruge vinkel H til noget i b), vel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2019 af ringstedLC

Tak #8.

#9: Godt, håber at du kan se fordelen ved definitioner i denne - og større opgaver. Og nej, du kan ikke bruge H direkte. Men fordi vinkel H er ret, er BH højden i begge trekanter:

\begin{align*} Areal_{\triangle ABC} &= 2.5\cdot Areal_{\triangle ABH} \\ 0.5\cdot h\cdot g_{\triangle ABC} &= 2.5\cdot 0.5\cdot h\cdot g_{\triangle ABH} \\ g_{\triangle ABC} &= 2.5\cdot g_{\triangle ABH} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.