Matematik

Definitionsmængde & differentialkvotient f ’(x)

07. marts 2019 af AmiraKh - Niveau: A-niveau

Hej, er der en herinde som kan hjælpe mig med en aflevering som jeg har svært ved at lave. Jeg skal i min aflevering bestemme definitionsmængde samt & differentialkvotient f ’(x). Jeg har dog svært ved at komme i gang. Jeg håber at jeg kan få hjælp herinde! :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af janhaa

a)

domain: x \in \mathbb{R}: x\geq 3

b)

 f ' (x)=\frac{1}{\sqrt{2x-6}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af janhaa

c)

f(5) = 2

f ' (5) = 1/2

y - 2 = 0,5*(x - 5)

y(tangent) = 0,5x - 0,5


Svar #3
07. marts 2019 af AmiraKh

Hej Janhaa, tak for hjælpen til opgaven, dog har jeg nogle spørgsmål. 

1. Kan du forklare hvorfor vi bruger disse formler samt hvor jeg kan finde dem?

2. Hvordan skal jeg skrive opgave a ind på maple, synes den ser lidt anderledes ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2019 af AMelev

a) Definitionsmængden er mængden af de x, som kan sættes ind i forskriften, så funktionsværdien kan beregnes.
Der er som standard to forhold, der kan bringe grus i maskinen.
1) Man kan ikke dividere med 0
2) Man kan ikke tage kvadratrod af negative tal

Ved f(x) er kun 2) aktuel, da der ikke indgår en brøk.
2x - 6 ≥ 0 ⇔ x ≥ 3, så Dm(f) = [3,∞[

b) Bemærk, at her kommer 1) også i spil. Dm(f ') = R+ = ] 3,∞[


Svar #5
07. marts 2019 af AmiraKh

Uha nu blev jeg lidt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2019 af AMelev

Af hvad?


Skriv et svar til: Definitionsmængde & differentialkvotient f ’(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.