Matematik

Bestem integral

07. marts 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe med denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2019 af peter lind

Brug substitutionen t = 2x2+3   dt = 4xdx


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2019 af AMelev

Substitution: t = 2x2 + 3
dt/dx = 4x ⇒dt = 4x dx

\int \frac{4x}{2x^2+3}dx=\int \frac{1}{t}dt= ...


Svar #4
07. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Det er uden. hjælpemidler..


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2019 af AMelev

Ja, men du skal vide, at \int \frac{1}{t}dt=ln(|t|)+k , og så skal du erstatte t med 2x2 + 3 og konstatere, at det er positivt, så numerisktegnet kan droppes.


Svar #6
08. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2019 af AMelev

Hvad er det mere præcist, du ikke forstår?


Svar #8
08. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Er det ikke en sammensat funktion? Skal jeg ikke bruge en bestem formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2019 af AMelev

Du skal bruge substitution, som anført i #2 og #3.


Svar #10
08. marts 2019 af MariaJK (Slettet)

Har fået det til ln(2x^2+3)+k

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2019 af MatHFlærer

Ja, men overvej også hvorfor du kan skrive ln(2x^2+3)+k uden numerisktegn.

Skriv et svar til: Bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.