Matematik

Løsning af ligninger

09. marts 2019 af Daniella500 - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan disse opgaver løses: 
nr 1) X2=64 

nr 2) X2=0,64

nr 3) (3x+2)2=64

nr 4) (3x+2)2=0,64 

Jeg har selv forsøgt med √64 i nr 1. som giver ±8 og √0,64 i nr 2, som giver ±0,8, men er det den rette måde? 

Og hvordan regnes nr 3 og 4?:/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2019 af janhaa

3)3x+2 =\pm 8\\ 3x+2=8\\ 3x=6\\ x=2\\ \\ 3x+2=-8\\ 3x=-10\\ x=-10/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2019 af PeterValberg

ja til 1 og 2

mht. 3 og 4 så skal du huske på din lærdom om kvadratsætningerne :-)

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

I 3 og 4 betragter du i første omgang (3x+2) som en ubekendt og løser ligningen ligesom 1 og 2. Det giver ligningen 3x+2 = ±8. Det er det, der er gjort i #1 for ligning 3 inden linien "3)3x+2=±8".


Skriv et svar til: Løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.