Fysik

Arbejdssætningen fysik

10. marts 2019 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej, håber der er nogen der kan hjælpe

En genstand med massen 1,8 kg accelereres fra en starthastighed af 10 m/s til en sluthastighed på 23 m/s, under påvirkning af en ydre kraft. Beregn ved hjælp af arbejdssætningen den resulterende krafts arbejde. 

Jeg er ikke rigtig klar over hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af peter lind

Arbejde = ½mv22-½mv12 hvor v1 er starthastigheden og v22 er sluthastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

Den resulterende krafts arbejde:

                  \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! F_{res}\cdot s=\frac{m}{2}\left ( {v_2}^2-{v_1}^2 \right )=\left ( 0.9\; kg \right )\cdot \left (\left ( 23\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left ( 10\; \tfrac{m}{s} \right ) ^2\right )=386.1\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}=386.1\; J      


Skriv et svar til: Arbejdssætningen fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.