Matematik

Bestem diameter

12. marts 2019 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe?

Bestem diameteren af en halvcylinder der er 40 cm land, og som har rumfanget 2340 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2019 af ringstedLC

\begin{align*} V_{\tfrac{1}{2}\;cyl.} &= 0.5\cdot \pi r^2h \\ 2340 &= 0.5\cdot \pi r^2\cdot 40\;\left ( cm^2\cdot cm=cm^3 \right ) \\ \frac{2340}{0.5\cdot \pi \cdot 40} &= r^2 \\ r &= \sqrt{\frac{2340}{0.5\cdot \pi \cdot 40}} \;\left ( \sqrt{\frac{cm^3}{cm}}=\sqrt{cm^2}=cm \right ) \\ d &= 2\cdot r\Leftrightarrow d=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2019 af Capion1

Løs ligningen

πr2·40/2  =  2340
r angivet i cm
d = 2r


Skriv et svar til: Bestem diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.