Matematik

Det omvendte af logaritme?

13. marts 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Kan jeg få en let forståelig definition på det omvendte af logaritme? 
Som eksempel:
Det omvendte af multiplikation er division
Det omvendte af addition er subtraktion
Det omvendte af potens er rødder
Det omvendte af logaritme er X?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2019 af janhaa

log(x) = y

x = 10^y

og

ln(x) = y

x = e^y


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2019 af AMelev

Med ord: Den omvendte af en logaritmefunktion er den tilsvarende (dvs. med samme grundtal) eksponentialfunktion.


Svar #3
13. marts 2019 af KneeKreeKey

Mange tak begge to


Skriv et svar til: Det omvendte af logaritme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.