Matematik

Ligninger

14. marts 2019 af Nick7 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Er der en der kan hjælpe mig med at stille dem her op TAK på forhånd

-(2x-6)+(-x+7)=7

2(x-5)+3(2x-9)=-5

-(4x-6)+3 (2x-4)+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{rcll} -(2x-6)+(-x+7)&=&7&\textup{parenteser h\ae ves}\\\\ -2x+6-x+7&=&7&\textup{venstre side reduceres}\\\\ -3x+13&=&7&\textup{der subtraheres 13 p\aa \ begge sider}\\\\ -3x&=&-6&\textup{der divideres med -3 p\aa \ begge sider }\\\\ x&=&2 \end{array}


Svar #2
14. marts 2019 af Nick7 (Slettet)

Ja okay kan se det sådan nogle lunde.
Kan du så lige hjælpe med det her brøkligninger

2x-3
4 =-x+9

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2019 af mathon

               \small \small \begin{array}{rcll}\frac{ 2x-3}{4}&=&-x+9&\textup{der multipliceres med 4 p\aa \ begge sider}\\\\ 4\cdot \frac{ 2x-3}{4}&=&4\cdot (-x+9)&\textup{der ganges ind i parentesen}\\\\2x-3&=&(-4x+36)&\textup{parentesen h\ae ves}\\\\ 2x-3&=&-4x+36&\textup{der der adderes 4x p\aa \ begge sider }\\\\ 6x-3&=&36&\textup{der adderes 3 p\aa \ begge sider}\\\\ 6x&=&39&\textup{der divideres med 6 p\aa \ begge sider}\\\\ x&=&\frac{39}{6}=\frac{13}{2}=6.5 \end{array}


Svar #4
15. marts 2019 af Nick7 (Slettet)

Super tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.