Matematik

"bestem y udtrykt ved x og gør rede for at arealet af det tilbageværende tværsnit"

14. marts 2019 af tommy1337 - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg mangler virkelig hjælp til denne opgave, og jeg er forholdsvis blank ift hvad jeg skal gøre. Vi har kun haft én opgave i undervisningen, som har handlet om optimering, så jeg er pretty damn lost.
Jeg har forsøgt at bestemme y udtrykt ved x, men ved ikke om det er rigtigt:

y+y+2x = 50

2y+2x = 50
2*y = 50-2x

y = 25-x

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2019 af peter lind

Du skal

beregne arealet af rektanglen med siderne 2x og y

beregne arealet af kilestykket Brug at arealet er ½*grundlinje*højde

sæt arealet = 50

Isoler y

Bestem A'(x) og løs ligningen A'(x) = 0


Svar #3
27. marts 2019 af tommy1337

Tak for hjælpen til jer begge :)
@Soeffi, kan du forklare mig hvordan man i a) kommer frem til at 2x + y + √2*x +√2*x + y er det samme som 2x(1+√2)+2y

Jeg forstår godt at det bliver til 2x og 2y, men det er det i parentesen jeg ikke forstår...


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2019 af Soeffi

#3
2·x + y + √2·x +√2·x + y
(2 + √2 +√2)·x+ 2·y 
(2 + 2·√2)·x+ 2·y 
2·x·(1+√2) + 2·y

Svar #5
27. marts 2019 af tommy1337

Forstår det stadig ikke... ._.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2019 af Soeffi

#4
2·x + y + √2·x +√2·x + y
(2·x + x·√2 + x·√2) + (y + y)...saml led med x og y
(2·x + 2·x·√2) + 2·y...læg ens led sammen
2·x·(1+√2) + 2·y...sæt 2·x udenfor parentes

Skriv et svar til: "bestem y udtrykt ved x og gør rede for at arealet af det tilbageværende tværsnit"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.