Matematik

trekant og cirkel areal

14. marts 2019 af jhn123 - Niveau: B-niveau

En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

. b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

meget gerne et udybende svar hvordan man gør.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2019 af Capion1

Da har vi
1/2·h·g = π·r2
Kender vi to størrelser, kan den tredje beregnes af ligningen.


Svar #2
14. marts 2019 af jhn123

ja okay, Har bare set nogle svar til tilsvarende opgaver hvor de har valgt at differentiere. Det er vel ikke det du tænker på


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2019 af StoreNord

r=\sqrt{\frac{\frac{1}{2}h\cdot g}{\pi}}


Svar #4
14. marts 2019 af jhn123

kan du fortælle mig hvorfor du har gjort følgende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2019 af oppenede

#2 Opgaven har måske været en anden.

En trekant med højde h og grundlinje g har areal
  ½·h·g           <- halv højde gange grundlinje

En cirkel med radius r har areal
  π·r2            <- pi; radius i anden

Når en trekant og en cirkel skal have samme areal, skal der gælde
  ½·h·g = π·r2


Svar #6
14. marts 2019 af jhn123

det du skriver her er det ikke svaret til følgende spørgsmål?

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.


Skriv et svar til: trekant og cirkel areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.