Matematik

Find den afledende af funktionerne

18. marts 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i gang med at supplere matematik B niveau op. 

Håber nogle kan hjælpe udregningen af dette, så jeg forstår hvordan man skal løse resten.

Jeg skal finde den afledte funktion af: 

f1(x) = 3^x 

f2 (x) = e^2x 

f3(x) = 6^-6 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af janhaa

f_1 ' (x)=\ln(3)3^x\\ \\ f_2'(x)=2e^{2x}


Svar #2
18. marts 2019 af kathrinestobiasen (Slettet)

Tak - men hvad har ud gjort uden at bruge cas værktøjer? hvordan har du fundet svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af AMelev

f1(x): (ax)' = ln(a)·ax

f2(x) = e2x er sammensat af f(y) = ey og y = 2x
f2'(x) = f '(y)·y' = ey·2 = 2· e2x

f3(x) = 6-6 er et tal, så f3'(x) = 0


Skriv et svar til: Find den afledende af funktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.